למה כדאי להיות אזרח קנדי?

icon

דרכון קנדי – דרכון מכובד, אשר בזכותו ניתן להיכנס ללמעלה ממאה מדינות בעולם ללא צורך בוויזה.

icon

מערכת רווחה מהטובות בעולם – למשל: תמיכה משמעותית בקצבאות ילדים וזקנה.

icon

מערכת בריאות מורכבת ומתוחכמת המבטיחה ביטוח בריאות מקיף למשפחה.

icon

תכוניות פנסיה ארוכות טווח בחסות הממשלה – תכוניות שמורידות מעמסה כלכלית לעת זקנה.

icon

הטבות לילדים ומלגות רבות בתחום החינוך- כך נחסכות הוצאות רבות בכל הנוגע לעלויות הקניית השכלה לילדים.

icon

איכות חיים בסביבה נקייה ובמדינה המודעת לאיכות הסביבה.

icon

הזדמנויות עסקיות אינסופיות, במדינה בעלת כלכלה יציבה ומתפתחת.

icon

פוטנציאל לעבודה בארה"ב- אזרחים קנדים יכולים לעבוד ביתר קלות בארה"ב, על פי הסכם הסחר החופשי בין המדינות.

icon

הלוואות ארוכות טווח ומלגות לסטודנטים שמאפשרות גם למיעוטי יכולת להגיע ללימודי השכלה גבוהה.

8 מתוך 10 אנשים שהיגרו לקנדה ב-20 השנים האחרונות הם לקוחותינו

כמה עובדות חשובות לגבי מערכת ההגירה בקנדה

חוק ההגירה הפדראלי של קנדה כולל למעלה מ-600 סעיפים. הנוהל הפנימי של ה-IRCC כולל כ-200 פרקים. לכך יש להוסיף הנחיות אופרטיביות שמועברות מהמשרד הראשי של ה- IRCC באוטווה לנציגויות הקנדיות ברחבי העולם בהן מטופלות בקשות הגירה ואשרות תושבות זמנית.

  • הגדרת התפקיד הרשמית של ה- IRCC  הינה אדמיניסטרציה של חוקי ההגירה והאזרחות של קנדה. אתר האינטרנט ומרכז המענה הטלפוני של IRCC בקנדה לא מהווים תחליף לייעוץ מקצועי בתחום ההגירה לקנדה. רבים מתייחסים (בטעות) למרכז הטלפוני כמוקד שירות לקוחות.
  • ל IRCC –  אין מחויבות לספק לפונים אליה עצה מקצועית או משפטית רלוונטית למכלול הנסיבות האישיות שלהם ולמטרותיהם ביחס להגירה לקנדה או כל עניין אחר בתחום סמכותה של IRCC.
  • העיקרון המנחה של מערכת ההגירה הקנדית הוא שחובת ההוכחה חלה על מי שמבקש להצטרף לחברה הקנדית כמהגר. על המבקש להניח את דעתו של קצין ההגירה כי הוא עומד בדרישות החוק, וכי כניסתו לקנדה כמהגר לא נוגדת את חוק ההגירה והגנת הפליטים הפדראלי של קנדה.
  • דמי עיבוד הבקשה לא יוחזרו לאחר תחילת הטיפול בתיק.

את תהליך ההגירה צריך לעשות פעם אחת, באופן מוצלח ומקצועי. קיימים מצבים בהם כשלים בהתנהלות מולה- IRCC  עלולים להכתים את הרקורד של הנוגע בדבר ולחבל באפשרות עתידית שלו להשיג אשרת הגירה או שהייה זמנית בקנדה.

Express Entry

תכנית ה Express Entry  כוללת בתוכה את המסלולים הבאים:

  1. FEDERAL SKILLED WORKER– לעובדים מיומנים
  2. FEDERAL SKILLED TRADE CLASS- למקצועות טכניים
  3. CANADIAN EXPERIENCE CLASS- לבעלי ניסיון או השכלה קנדית

מטרת תכנית EXPRESS ENTRY היא הגדלת וחיזוק כוח העבודה הקנדי על ידי קליטת עובדים מיומנים במקצועות אקדמאים וטכניים.

היתרון בתכנית ההגירה החדשה הוא שמי שימצא מתאים יזכה לתהליך קצר שימשך עד 6 חודשים בלבד.

בניגוד לתכנית ה-SKILLED WORKER או FEDERAL SKILLED TRADE CLASS כפי שהיו בעבר, בתכנית זו אין רשימת מקצועות נדרשים וכל אחד יכול להיכנס לתכנית כל עוד עמד בתנאי הסף הנדרשים.

מועמדים פוטנציאליים צריכים להשלים את פרופיל כניסת Express Entry בכל עת ולהוסיף ולשנות נתונים כל עוד הפרופיל שלהם קיים במאגר. תמה תקופת "כל הקודם זוכה" ולכן חשוב לבצע את התהליך בצורה נכונה ואופטימאלית על מנת לזכות בסיכוי משמעותי לקבלת הזמנה להגשת בקשה לתושבות קבע.

במסלול זה אין תאריך יעד להשלמת הפרופיל ולכן,  ניתן בכל עת לשפר את הנקודות. כמו כן, אין הגבלה על מספר המועמדים שיתקבלו למאגר הן באופן כללי והן ברמת המקצוע. מתוך המאגר יבחרו המועמדים הנמצאים בראש הדירוג, ללא קשר למתי התקבלו לתוכו.

מערכת האקספרס אנטרי עובדת בסנכרון מלא ובמתן גישה למאגר המועמדים לפרובינציות, מעסיקים פוטנציאלים ושלטונות ההגירה הפדרלים.

לצורך כניסה למאגר האקספרס אנטרי, מלבד עמידה בתנאי סף וניקוד נדרש, יש לפתוח פרופיל גם ב-JOB BANK CANADA דבר שיאפשר הפגשת מעסיקים פוטנציאלים לעובדים מיומנים שהביעו עניין להעתיק את מגוריהם לקנדה.

התכנית החדשה תאפשר אפשרויות רבות יותר  למעסיקים קנדיים בגיוס עובדים ויותר הזדמנויות עבור מהגרים מיומנים.

כיצד זה עובד?

ראשית יש לבדוק לאיזו תכנית אם בכלל המועמד מתאים בהתאם לנתונים האישיים שלו הכוללים: גיל, השכלה, רמת אנגלית/ צרפתית וניסיון תעסוקתי.

מועמד שמצא את עצמו מתאים יידרש להקים פרופיל לאקספרס אנטרי.

בתוך אותו מאגר, כל המועמדים יתחרו זה בזה, כשהמועמד שיקבל את הניקוד הגבוה ביותר יזכה לסיכוי ריאלי. אין ניקוד מינימום ואין ניקוד מקסימאלי. הניקוד הגבוה ביותר הוא דינאמי ומשתנה מעת לעת בהתאם לכניסת/ שליפת מועמדים מתוך המאגר.

אחת למספר שבועות ביום ובשעה שתעודכן מראש תתבצע השליפה עבור כל המסלולים הכלולים במסלול האקספרס אנטרי:

  • FEDERAL SKILLED WORKER
  • FEDERAL SKILLED TRADE
  • CANADIAN EXPERIENCE CLASS

המועמדים שברשותם הצעת עבודה (JOB OFFER) או הזמנה מפרובינציה (Provincial Nomination) יקבלו תוספת של עוד 600 נקודות ועל כן, יעברו אוטומטית לשלב הבא ויקבלו הזמנה להגיש בקשה לתושבות קבע.

  1. המועמדים האחרים, ללא הצעת עבודה וללא הזמנה מפרובינציה ישלפו מתוך המאגר בהתאם למי שיש את הציון הגבוה ביותר באותה העת ובהתאם לכמות שתיקבע לאותו שליפה מן המאגר.
  2. אלו שלא נבחרו באותה שליפה, ימשיכו להתקיים במאגר למשך 12 חודשים ויוכלו להישלף בשליפות הבאות בהתאם לציון הגבוה באותה העת וכמות המועמדים שישלפו.

מה קורה לאחר שנבחרתי?

  1. המועמד יקבל הזמנה להגיש בקשה לתושבות קבע –
    ITA- INVITATION TO APPLY
  2. המועמד יצטרך להגיש את בקשתו תוך מקסימום 60.
  3. לאחר הגשת הבקשה לתושבות הקבע- PERMENANT RESIDENCEהתהליך ימשך עד 6 חודשים בלבד ואף פחות עד לסיום כל שלבי התהליך וקבלת סטטוס של LANDED IMMIGRANT .

מה הדרך הטובה ביותר לשפר את הסיכויים שלי?

  1. אנגלית, אנגלית, אנגלית ו…..אנגלית!!!!
    האנגלית במסלול זה הופך להיות הדבר העיקרי בזכותו ניתן לצבור את מירב הנקודות. לכן, גם אלו שסומכים על רמת האנגלית הטובה שלהם כדאי שיעשו עבודת הכנה כיוון שמעתה יש הבדל ויש מי שירוויח מאנגלית ברמה של 8/9 מאשר  7/9 בתוצאות מבחן ה-IELTS.במידה והמועמד נשוי/ ידוע בציבור, כדאי ומומלץ שגם בן/בת הזוג יעשו את מבחן ה-IELTS, זה רק יכול להוסיף ולשפר את הסיכוי לקבל ITA(INVITATION TO APPLY).
  2. הערכת השכלה 
    יש לבצע הערכת השכלה מול גוף ECAמורשה עבור כל ההשכלה שהמועמד רכש- נא לא לזלזל בתעודה שלמדת שנה או הנדסאי שבגינו למדת לפחות שנתיים במידה ויש לך תואר – כיוון שכל תעודה נחשבת וכל תעודה מוסיפה ניקוד.במידה והמועמד נשוי/ ידוע בציבור, כדאי ומומלץ שגם בן/בת הזוג יבצעו הערכת השכלה, זה רק יכול להוסיף ולשפר את הסיכוי לקבל ITA (INVITATION TO APPLY).
  3. בקשה כפולה
    במידה והמועמד נשוי/ ידוע בציבור וגם בן/בת הזוג מתאימים להגיש בקשה במסלול זה, ניתן להגיש בקשה נוספת כך שתגדיל את סיכוייכם להתקבל.

חשוב לציין- ללא הערכת השכלה וללא תוצאות מבחן IELTS למגיש הבקשה הראשי, לא ניתן להגיש בקשה.

איך אנחנו יכולים לעזור??

פגישת יעוץ-
בין אם תחליטו להיעזר בנו בהמשך הדרך ובין אם לא – אנו ממליצים לכם בחום לקפוץ אלינו לפגישת יעוץ. הפגישה תספק לכם מענה מלא לבחינת כל האפשרויות העומדות לרשותכם לרבות מסלולים שונים/ ייחודיים ופחות מוכרים שיכולים דווקא אולי להתאים לכם. בפגישת הייעוץ תקבלו תמונה מלאה וריאלית של מצבכם וסיכוייכם להצליח בתהליך ההגירה תחת מסלולי ההגירה הקיימות. לא כל מה שמתאים לאחד מתאים לאחר.

בפגישת הייעוץ אנו נבצע יחד את הדברים הבאים:

א. בחינת כל אפשרויות ההגירה בהסתמכות על נתונים אישיים (השכלה, אנגלית, גיל, מקצוע וניסיון מקצועי) במסלולים:

  • Express Entry (FSW, FSTC, CEC)
  • Provincial Nominee Program
  • Business Immigration/ Self-Employed
  • PNP immigration support via family/ friends/ employer/ Canadian education/ Community Support
  • Student Visa
  • Work permit

ב. בדיקת ניקוד במסלול EE ובחינת אפשרויות לאופטימיזציה (שיפור הניקוד בהתאם לסטטוס).

  • הסבר על רישום ל IELTS, הוצאת הערכת השכלה WES והוצאת אישור מקצועי מקנדה בהתאם לפרובינציה (אם רלוונטי למקצוע).
  • מידע על מקצועות נדרשים בהתאם למקצוע ופרובינציה.
  • תכנון עתידי/אסטרטגי של מהלכי ההגירה.הפגישה יעילה לכל מי שמעוניין לבצע הגירה מבלי קשר אם ירצה להשתמש בעתיד בשירותי משרדנו.

הגשת בקשה

נשמח לעמוד לשירותכם ולהגיש עבורכם את בקשת האקספרס האנטרי מבלי שום התחייבות מצידכם להמשיך איתנו את התהליך. בעלות הוגנת וסבירה בהחלט נבצע עבורכם את השירותים הבאים:

  • פתיחת GC KEY
  • רישום למאגר EE
  • רישום ל JOB BANK
  • בדיקת מקצוע נדרש  בהתאם לפרובינציה.
  • בדיקת  CERTIFICATE OF QUALIFICATION
    (הסמכה קנדית למקצועות טכניים כגון: טבחים, מכונאי רכב, מפעילי עגורן/ מנוף וכו') שיאפשרו הגשת בקשה במסלול ה-FEDERAL SKILLED TRADE. מסלול זה מחייב הצעת עבודה ממעסיק קנדי או הסמכה קנדית לצורך הגשת הבקשה.
  • קבלת רשימת מסמכים כהכנה  מוקדמת לבקשת תושבות הקבע הקנדית ((PR.
  • בדיקת פרובינציות כדאיות על פי מקצוע נדרש.

שירות מלא

בשביל לחסוך לכם זמן, כאב ראש ומאמץ תוכלו לתת למומחים שלנו לעבוד עבורכם בקבלת שירות מלא הכולל:

  • ניסוח מלא של כל אישורי ההעסקה הנדרשים בהתאם לנוסח והדרישות הקנדיים ובהתאם למקצוע
  • מתן ומציאת פתרונות בכשלים וקשיים לאורך הדרך
  • מילוי כל הטפסים הנדרשים על פי החוק
  • העברת כל החומר לתרגום ואישור  נוטריוני
  • הכנת רשימת מסמכים ספציפית בהתאם לנתונים האישיים
  • שליחת הבקשה
  • ליווי , ייעוץ לאורך כל התהליך עד לקבלת סטטוס תושב קבע

הגירה לקוויבק

לפרובינציה זו יש תכנית נפרדת שלמה מהתוכנית Express Entry ושונה במובנים רבים מתכניות של הפרובינציות האחרות. התכנית מבוססת על ניקוד, כמו בשיטה Express Entry, אולם על פי פרמטרים נוספים.

מעבר לעובדה שנמדדים פרמטרים של השכלה, ניסיון תעסוקתי, גיל ויכולת כלכלית, יש צורך להוכיח לפחות רמת ידיעה בינונית של השפה הצרפתית. מעבר לכך ניתנות נקודות עבור ילדים מתחת לגיל 12, עבור מקצוע נדרש ועבור מקצוע נוסף וביקורים בקוויבק. כמו כן, בקוויבק ניתן ניקוד גם עבור פרמטרים של בן/בת זוג מעבר להשכלה, כמו ידיעת שפות.

התכנית של קוויבק הפכה לפופולארית מאוד מאז נכנס לתוקפוExpress Entry . בלא מעט מקרים אנשים שלא יכלו לעבור את סף הניקוד במסלול Express Entry, יכלו לעשות זאת במסלול של פרובינציית קוויבק.

הגירה באמצעות התכניות הפרובינציאלית לנהגי משאיות

אחת הדרכים המאפשרות רכישת הזכאות להגירה לקנדה תוך 6-12 חודשים היא עבודה בחברת תובלה

בפרובינציה המאפשרת הגירת נהגי משאיות.truck

דרישות מינימום להוצאת רישיון עבודה כנהג משאית:

  • רישיון נהיגה לרכב פרטי (לפחות שנתיים)
  • העדר עבר פלילי
  • מצב בריאותי תקין

במסלול זה יש להוציא רישיון נהיגה קנדי למשאית כבדה כולל הסמכות שונות (חומרים מסוכנים, מעבר בגבול וכו').

מועמדים מתאימים יוכלו לאחר הוצאת רישיון ותקופת עבודה להגיש בקשת הגירה לקנדה במסלול פרובינציאלי.

יש באפשרותנו לסייע לכם להגר לקנדה כנהגי משאית. אנו נלווה אתכם לאורך התהליך ונטפל בכל מסמכי ההגירה הנדרשים.

אשרות לימודים

למעלה מ-130,000 סטודנטים זרים פוקדים כל שנה את קנדה לצרכי לימודים. אשרת סטודנט/ אישור לימודים יוענקו לאדם שמעוניין ללמוד בקנדה לימודי תואר ראשון, שני, שלישי, לימודים שלאחר הסמכה, לימודים מקצועיים ולימודי הכשרה.
בן הזוג הנשוי למועמד או הידוע עימו בציבור וילדיו התלויים יוכלו גם הם לקבל אשרה ללוות את המועמד. לעיתים על המועמד לקבל גם אשרת תושב זמני יחד עם אשרת/אישור הלימודים.

רוב הסטודנטים הזרים יזדקקו לאשרת/אישור לימודים על מנת ללמוד בקנדה. אך יש לכלל זה מספר חריגים, כמו:
אם ברצונך ללמוד קורסים קצרים או תכנית הנמשכת לכל היותר 6 חודשים, בתנאי שהקורס מסתיים בתוך התקופה המורשית לשהייה בקנדה.
אם הנך קרוב משפחה או איש צוות של נציג זר בקנדה שהוסמך על ידי משרד החוץ והסחר הבינלאומי.

אשרה/אישור לימודים תקף מאפשרים למחזיקם לעבוד עבודה חלקית בקמפוס של הקולג' או האוניברסיטה שבה הינו רשום ללימודים מלאים ולבקש לחדש את האשרה/האישור של הלימודים בעת שהותו בקנדה במקרה שהוא מעונין להמשיך וללמוד בקנדה.
על מנת להיות זכאי לאשרת לימודים, על המבקש להתקבל למוסד לימודים מוכר. יש להגיש מכתב קבלה בצירוף לכל בקשת סטודנט במטרה להשיג אשרת סטודנט/אישור לימודים.
בהתאם לדרישות הקבלה לקורס/בית הספר/קולג' המסוים אליו בכוונת המועמד להתקבל ללימודים, עשוי המועמד להידרש להוכיח את יכולותיו בשליטה בשפה האנגלית על ידי הצגת תוצאות המבחן של "מערכת הבחינה של השפה האנגלית הבינלאומית" (IELTS) , אותו השיג.
כמו כן, צריך המועמד להוכיח: שיעזוב את קנדה עם סיום לימודיו; כי הינו בעל די אמצעים לעמוד בעלויות הלימודים, הוצאות המחיה עבורו ועבור בני משפחתו המתלווים אליו וכן עלויות החזרה לארצו עבורו ועבור בני משפחתו המתלווים; כי הוא אזרח שומר חוק וחסר עבר פלילי; אין הוא מהווה סיכון בטחוני לקנדה; השלמת בדיקות בריאות והמצאת כל מסמך נוסף אותו יידרש להציג על ידי רשויות ההגירה והאזרחות הקנדיים.

אשרת לימודים עשויה להיות מוענקת כשהיא כוללת הגבלות מסוימות, כמו סוג הלימודים אותם יכול מחזיק האשרה / האישור ללמוד, המוסד הלימודי בו הוא יכול ללמוד, הגבלות על תעסוקה וכן משך תוקפה של האשרה, המתייחסת למשך תקופת הלימודים בקנדה.
חשוב לציין: כי אשרת סטודנט / אישור לימודים נמצאים בתוקף אך ורק לזמן הלימודים

היתר לימודים מעמד סטודנטים

חברי מעמד זה רשאים להגיש בקשה להפקת היתר לימודים. כל אדם המבקש ללמוד בקנדה חייב בהוצאת היתר לימודים, אלא אם הוא נופל באחד מן החריגים שבתקנות.

המבקש היתר לימודים חייב לעמוד בכל המבחנים המנויים בחוק לתושבות ארעית ולמעלה מכך עליו לעמוד במבחנים הנוספים להיתר לימודים. הוצאת היתר לימודים אינה עניין של מה בכך, והפסיקה מלמדת שסטודנטים ששהו בקנדה תקופה משמעותית שכזו, בין אם סיימו את לימודיהם ובין אם לאו) מתקשים להיפרד מקנדה, וקיים החשש כי יישארו לאחר תום תקופת ההיתר. לא זו אף זו, שהיתר לימודים מרים תרומה משמעותי לנקודות הדרושות לקבלת תושבות קבע במסלולי הגירה מסוימים ומכאן הפוטנציאל האינהרנטי לדואליות בכוונת המבקש.

ככלל, לימודים בהיקף משמעותי בלבד מקימים עילה להגשת בקשה להיתר לימודים, כך שתכניות מתכניות שונות כגון קורסים של עניין כללי, שיפור עצמי וקורסים בהם התלמיד מקשיב בלבד ואינם מנוהלים במתכונת המסורתית של תכניות הלימוד יסורבו בבקשת היתר לימודים.

על המבקש להבטיח לעצמו פוליסת ביטוח פרטית. עניין זה שונה מאוד בין פרובינציה לפרובינציה. חלק מהפרובינציות ידרשו את קיומה של פוליסת ביטוח כתנאי לכניסה, חלק יעניקו כיסוי ציבורי מיידי וחלק כופות תקופת המתנה משמעותיות מאוד עד לנטילת אחריות ציבורית על בריאותו של המבקש. ייעוץ מוקדם בנושא, יאפשר תכנון מיטבי וחסכון כספי למבקש. כאמור במאמרים קשורים באתר זה, משרדנו מסייע ללקוחותיו בהעמדת ביטוחים כנדרש, תוך מינוף כוח קנייה מרוכז שיתרונו בהתגברות על העלויות הנכבדות לזרים ומהגרים נעדרי היסטוריה התנהגותית מוכחת בקנדה. משרדנו אינו מפיק רווח משירות זה והוא ניתן חינם ללקוחותינו (יוער כי כל מקרה יבחן לגופו ביחס לזכאות לפוליסה ומיטביות העלות).

היתר לימודים הינו שער הכניסה לסטאטוס מתמשך בעל חשיבות רבה. עיקר חשיבותו צופה פני עתיד, שכן עמידה בתנאי ההיתר בהצלחה תרים תרומה משמעותית בהגשת בקשות עתידיות למעמד תושבות קבע. מאידך, אי עמידה בתנאי ההיתר, עלולה להביא את הסטודנט להפרה של תנאי ההיתר או של כל דין אחר. התחום הינו מורכב, וסטודנט עלול לבצע פעולות לכאורה תמימות אך שעולות כדי הפרה לכשעצמן או במצטבר. הראיה הטובה ביותר לקלות ההפרה היא הצטברות גוף פסיקה מאסיבי של ביקורת שיפוטית על החלטות קציני הגירה בעניינם של סטודנטים. הדבר הטוב ביותר הוא להתייעץ עם עו"ד הגירה בטרם נקיטת פעולות, שכן מניעת טעויות קלה בהרבה וזולה בהרבה מתיקון טעויות בדיעבד.

עבירה על דיני ההגירה הינה בעלת השפעה מכרעת לתיק ההגירה בכללותו. משרדנו מטפל בכל היבטי הסדרת מסלול זה, החל מהשלבים הראשוניים מול מוסדות הלימוד ורשויות ההגירה, דרך ייעוץ לאורך שנות הלימוד ביחס למגבלות הסטאטוס ואפשרויות הסטאטוס, וכלה בשלב המתקדם (במורד הדרך) של המרת הסטאטוס הזמני לידי תושבות קבע.

החברה היחידה בישראל עם עורך דין קנדי

מלא את הטופס וקבל ייעוץ טלפוני חינם!

בית קנדה, תל-אביב (בניין של שגרירות קנדה) רח' נירים 3, קומה 1, (לעלות במעלית לקומה 1)
Phone: 03-6361761